woensdag 5 augustus 2009

Yuan Lin Xiao Zhot Buddhist Temple

Voorkant van de tempel

De Yuan Lin Xiao Zhot Buddhist Temple is een kleine temple in Petaling Jaya, net tegen het centrum van Kuala Lumpur aan. 


het grote altaar

De temple wordt geleidt door Eerwaarde monnik Chang Wen, geboren (1971) in Kuching, Serawak.

Eerwaarde abt Chang Wen

Serawak ligt op Oost Maleisie, Borneo. Eerwaarde abt Chang Wen is als monnik aangesteld onder de waakzame begeleiding van het Hong Kong Lantau Po Lin Monastery (http://www.plm.org.hk/blcs/en/index.asp) in 1990 en werd de abt van de Yuan Lin Xiao Zhot Buddhist Temple in 1992.  De tempel is bescheiden in omvang, de dagelijkse leiding bestaat uit Eerwaarde Chang Wen en een non.


binnenplaats van de tempel

De Eerwaarde Chang Wen is niet alleen een persoon van uiterste oprechtheid en geduld maar ook de personificatie van liefdevolle vriendelijkheid en compassie.

fraai versierde buitenkant

Hij heeft een natuurlijke tevredenheid en eerlijkheid en is vrij van elke pretentie. Hij gebruikt altijd simpele maar gedegen methodes om de diepgaande lessen van de Buddha te onderwijzen. 
Hij maakt veelvuldig gebruik van verhalen en voorbeelden uit ons gewone leven, hierdoor is het onderricht makkelijk te begrijpen voor een ieder die zijn onderricht volgt. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten